Domain regisztráció


Bár sokan vitába szállnának, de szerintünk a céltudatos honlapkészítés egyik legelső lépése a domain név kiválasztása.

A domain név lesz a honlap elérhetőségének címe, pl. www.valamilyencég.hu , tehát leegyszerűsítve a domain név a www és a hu közötti rész.

Sokan úgy kezdik, hogy beregisztráltatják a cégük nevét, ami a tudatos márkaépítés és cégépítés szempontjából megfelelő is, ám – akár nálunk regisztráltatja, akár nem – a TothSoft első hasznos tippje Önnek, hogy mindenképp használjon a céges domain mellé “beszédes” domain nevet is. Ez azt jelenti, hogy a www és a hu közötti részbe a cég neve helyett egy másik szót írunk, lehetőleg a cég fő tevékenységének nevét, ami pontosan elárulja, hogy a cége mivel foglalkozik, hiszen a cég neve nem minden esetben utal annak fő tevékenységére, így nem kelt érdeklődést, unalmassá, sablonossá válik és pont az ellenkezőjét váltja ki: számottevően kevesebben fognak rákattintani!


Egy www.katalinestarsa.hu címből nem derül ki, hogy mi várja az érdeklődőt, de ha kicseréljük www.irodatakaritas.hu-ra vagy www.dugulaselharitas.hu-ra, akkor más sokkal beszédesebb. Többet mond egy autó oldalán is, valamint könnyebben megjegyezhető. A legjobb, ha a tevékenység mellett az előnyt is elmondja: www.ingyenhirdetesek.hu vagy www.olcsoekszer.hu.


Ha Ön ezen szemlélet alapján választasz Domain nevet, akkor az már fél siker, ha pedig sikerül megtalálni azt a szót, amelyre a legtöbben keresnek az Interneten, akkor pedig teljes siker, hiszen a honlap is sokkal jelentősebb látogatottságot fog elérni, mert arra a szóra könnyebben találják meg azt. Sok látogatóból a honlap pedig több vevőt konvertálhat.

Domain regisztráció indítása esetén az alábbi dokumentumokat kell eljuttatnia számunkra.

A domain igényléshez szükséges dokumentumok:

Magánszemélyként “.hu” végződésű Domain igénylése esetén:
Személyi adatok hitelességét igazoló nyilatkozat – Letöltés
Domain igénylő lap – Letöltés
Cégként történő Domain igénylés esetén:
Aláírási címpéldány
Cégjegyzék másolat
Domain igénylő lap – Letöltés