Cégünk 2013.11.01 -én új levelező szervert állított üzembe, mely ezentúl csak a levelezési feladatokat látja el. Terveink között szerepelt a szerver üzembe helyezése. Az új szerver elindítását nem ilyen hirtelen terveztük de egy szoftveres probléma miatt ami a régi szervert érintette kénytelenek voltunk ezt ilyen hirtelen elvégezni.

Előnyök az új szerverrel

Mivel eddig minden ügyfelünk ugyan azon a szerveren tárolta a levelezés és weboldal adatait. Ebből kifolyólag a weboldalakról kiküldött levelek is a postafiókok forgalmát terhelték. Sajnos ide sorolhatunk még egy kedvezőtlen tényezőt a spam üzenetek nagy mértékű elszaporodását amit általában a weboldalak feltörése okoz sokszor spam listára juttatta a levelező szerver IP címét és napokra megbénította a levél küldést.

A szerver leválasztásával ez a hiba kiküszöbölésre került.

Teendők az új szerver használatához.

Cégünk egységesen bevezette a saját domain használatot, ami azt jelenti, hogy minden ügyfelünk a saját címén érheti levelezését. pl.: mail.domain.hu (Kérjük szigorúan tartsák be a beállításoknál a host név alkalmazását.)

Honnan tudhatja meg az ön email szerver elérését.

1, Lépjen be az ügyfélkapu rendszerébe a http://ugyfelkapu.tothsoft.hu címen.
2, Navigáljon a “DNS kezelés” menüpontra és a MX REKORDOK szekciónál a Cél Szerver alatti oszlopban vannak felsorolva az Ön által használható szerver címek.

dns_beallitas

Email szerver címének lekérdezése

 Levelező kliensek beállítása

Bejövő szerver kiszolgálója: mail.sajatdomain.hu
POP3: 995 IMAP: 143

Kimenő (SMTP) szerver kiszolgálója: mail.sajatdomain.hu
Titkosítás nélkül: 25 titkosított: (STARTTLS / TLS) 587
Felhasználó: email@sajatdomain.hu
Jelszó: A megadott jelszó

A hivatalos webmail kliensünk továbbra is használható http://webmail.co.hu -címen.

Bárminemű kérdésével forduljon bátran hozzánk.